Hovar

Jag verkar enligt en metod som tillåter hästen att själv forma om sina hovar till den naturliga hovformen, där hovarna fungerar som bäst. Många hästar klarar då av att gå och ridas barfota, vilket är idealet.

Verkningsmetoden är i grunden inspirerad av hur vilda hästar sliter sina hovar. Jamie Jackson, grundaren av AANHCP, studerade de vilda hästarna och deras hovar och applicerade det han lärt sig på tamhästar och lärde ytterligare av detta. Sedan har fler människor som exempelvis Pete Ramey, Cindy Sullivan, Marjorie Smith mfl tagit vid och lärt av de tamhästar de verkar och därmed har riktlinjer vuxit fram som gjort att man fått bättre resultat än någon någonsin vågat drömma om!

Jag tog min examen hos AANHCP mars 2006. 

Läs mer om vår fantastiska resa under "USA-resan" ovan. Jag är nu Certified Practitioner samt Field Instructor. Det innebär att jag inte bara är certifierad hovvårdare, jag har även rätt att lära ut på kurser och clinics samt ta emot lärlingar i AANHCP's lärlingssystem.

Mina mentorer här i Sverige är kopplade till Harmonyhorse.se och håller helgkurser i underhållningsverkning runtom i landet. Det är viktigt att förstå att dessa kurser är till för att kunna underhållsverka sina egna hästars friska hovar och att man alltid bör låta någon kunnig kolla upp hästen och hovarna med jämna mellanrum.

Är du intresserad av att gå en sådan kurs kan du anmäla ditt intresse hos Harmonyhorse så kontaktas du när en sådan kurs är på gång inom ditt område!

Jag kommer också att hålla kurser, men än så länge bara hemma på min egen gård.

Primum non nocere, vis medicatrix naturae

Cause no harm, respect the healing powers of nature.

Skada inte levande vävnad, respektera naturens läkande kraft

 

Copyright © 2005 Emmas hovvård