TurbinVintern 2005
Väldigt fin och trevlig kallblodstravare som håller på att rehabiliteras från en skada. Körs en del och rids ganska lite. Han har varit barfota sedan senvåren 2004 och är helt oöm på alla underlag vi kunnat utsätta honom för.


Sommaren 2005

Nu håller vi på att få igång Tubbe, som han kallas, och det går jättefint! Equiterapeuten håller med mig om att rörelse och stretching förmodligen kommer att göra honom bättre, men vi håller noga koll. Som vanligt är hans minsta problem hovarna och jag försöker gå in för att rida på så tufft underlag som möjligt för att jag skall slippa verka honom innan hösten. Men det går dåligt än så länge...
Vi får helt enkelt ta oss iväg på lite fler längre turer längs grusvägen!
Han har upptäckt att han faktiskt kan galoppera, trots att han är travare. Det gör nu att han springer ifrån alla mycket snabbare när vi galopperar på skogsbilvägarna häromkring. Han är ju redan snabbast av de hästar som rids för tillfället, men vi får se vem som vinner när Ironia är i full gång igen.
Jag tror att Tubbe får långnäsa då, men säker kan jag inte vara.
Travare som han är älskar han naturligtvis att tävla i att springa fort och han har en himla grundkondition, det är uppenbart! Men för att bygga riktiga ridhästmuskler rider vi även på bana och uttnyttjar hela vägen när vi tar det lugnt och skrittar. Även om vi fortfarande håller på med grunderna och på att öva upp lyhördheten känns det verkligen jättebra!

Hösten 2005
Det blir mindre och mindre uppenbart med Tubbes skada, och jag skall snart ta ut equiterapeuten igen för att kolla igenom en gång till. Vi arbetar mer och mer med muskelbyggande och lösgörande arbete à la akademiskt och det går strålande!

För fler bilder, klicka på minibilden!