Easyboot Epics; Lertest!


Jag har fått förfrågningar på fler tester då Epic-modellen är så ny och oprövad i Sverige. Jag har fullt förtroende för dem, men jag måste förstås testa ändå!

Därför gav jag och min skötare oss ut tillsammans med Tubbe på jakt efter det mest skräckinjagande lerhålet vi har här i trakten. Tubbe behöver egentligen inga boots annat än för broddarnas skull, men han fick ha ett par på framhovarna den här gången.

Lerhålet är andra halvan av ett vadställe över en bäck i närheten. Vi skulle alltså inte bara ta oss upp ur ett lerhål utan även ta oss över en breddfull bäck (iom smältvattnet). Mitt i sommaren, när vattnet inte står lika högt, har det varit lättare att bedöma hur djup leran är och den brukar väl gå de flesta hästarna en bit över kotleden i alla fall.

Tubbe var inte riktigt lika säker som oss på att bäcken var ofarlig att korsa, han hade ju aldrig gått den vägen förut. Därför fick vi tillslut göra så att min skötare fick gå före över bäcken...

Visserligen hade hon ridstövlar, men det räckte ingenstans för när hon kom upp på andra sidan var hon blöt långt upp på låren. Eloge till dig, o tappra människa! Jag kände mig närmast grym där jag satt på Tubbe, men när hon gick i vattnet tvekade han inte en sekund till.

Av hästpsykologiska skäl var det inte läge att stanna honom för att hinna fota, därför har vi enbart foto på en häst som är blöt upp på bringan (med stolt matte ovanpå) samt en bäck med grumligt vatten (där värsta leran är).

Easyboot Epics. Easyboot Epics.

Satt bootsen kvar? JA! (Ni kan se dem på bilden).

Hela vägen upp på berget, genom snön (för det låg snö kvar på stigen) och hela vägen hem satt de på. Det var meningen att vi skulle klafsa i ett träsk uppe på berget också, men det var fortfarande fruset med snö ovanpå.

Så är det att bo i norrland när vårbruket redan kommit igång i södra Sverige!

/Emma