Kirah


KirahSå var hon äntligen här!
Ungefär klockan 2 på måndagmorgon dem 9:e maj nedkom Ironia med sitt föl. Det blev ett sto och hon har för tillfället exakt samma färg som mamma med en liten vit kota bak som enda tecken. Jag hade bara vakat en natt innan, men det märktes tydligt att det var den här natten som gällde. Jag var med under hela födelsen samt några timmar efteråt.
Ironia har visat sig vara en underbar mamma som både bryr sig om sitt föl och låter oss andra titta och hälsa utan att bli överbeskyddande.

Sommarbete med andra hästar
Vi fick ihop en drös hästar till betet nu i sommar. Dels mina tre, dels en kompis foderhäst och dels en mindre flock på fyra ifrån kusten till. Nu går det alltså 7 hästar och ett föl på vårat bete!
Av de som kom österifrån är en en åring som verkligen blivit kompis med Kirah och det känns bra att hon kan ha en kompis mer i hennes egen ålder. Men stämningen i flocken är ganska god så hon umgås nog med de flesta.
Växer gör hon iaf! Så det knakar!
Jag vet inte hur hög hon kommer att bli, men gissar på ungefär lika hög som Ironia.

Hösten 2005
Nu börjar hon se ut som en dam och har börjat tappa sommarpälsen till förmån för en riktig vinterpäls. Hon kan hänga med på skritturer som handhäst ibland och det går faktiskt riktigt bra! 

För fler bilder, klicka på minibilden!